Welkom bij Arjen de Vrijer Fysio
Tweede Boerhaavestraat 38 hs in Amsterdam

Dry needling

Behandelvorm voor Myofasciaal pijnsyndroom (MPS).

Dry Needling is één van de behandelvormen voor Myofasciaal pijnsyndroom (MPS). Bij Dry Needling worden Myofasciale triggerpoints ("spierverhardingen") gedeactiveerd/ontspannen door het gericht prikken met een naald binnen de spier.

Dry Needling is op geen enkele wijze te vergelijken met klassieke acupunctuur, die gebaseerd is op meridiaanleer en een energetisch gericht concept. Dry Needling werkt direct op de spieren en is geen 'energie' behandeling.

Dry Needling in de praktijk

Bij Dry Needling wordt met behulp van uiterst dunne naalden een Triggerpoint (verharding) in de spier nauwkeurig aangeprikt. Dit geeft een lokale aanspanning van een groepje aangedane spiervezels. De patiënt voelt van deze aanspanning, afhankelijk van de spier, soms een licht schokje, soms een diep krampgevoel of kramp op afstand. Daarna ontspant de spier zich meestal direct.

De patiënt ervaart na een Dry Needling behandeling naast pijnvermindering meestal direct een voelbare daling in de spierspanning en een verbeterde beweeglijkheid en kracht in betrokken spieren.

Effectieve behandelmethode

De behandeling van triggerpoints met de klassieke fysiotherapeutische mogelijkheden is voor het opheffen van een MPS minder effectief gebleken en dit vergt vaak meer behandelingen dan wanneer men de MTrP's met Dry Needling behandelt. In die zin is Dry Needling een waardevolle aanvulling in de Fysiotherapie en Manuele therapie .

Over

In 1979 ben ik afgestudeerd als algemeen Fysiotherapeut. Daarnaast heb ik de opleiding Manuele therapie gevolgd en ben ik sinds 1995 Acupuncturist.

Ik maak gebruik van de methode Dry Needling, veelal in combinatie met of als aanvulling op Fysio-Manuele therapie.

Privacy en klachten

Onze praktijk staat borg voor uw privacy. Voor klachten is onze praktijk aangesloten bij de klachtenregeling conform de richtlijnen van het KNGF.

Privacy Policy & Klachtenregeling

Contact

De praktijk is bereikbaar op:
06 53 14 00 48

info@arjendevrijerfysio.nl

Tweede Boerhaavestraat 38 hs
1091 AN Amsterdam